AFYONKARAHİSAR / BOLVADİN - Atatürk İlkokulu

Okul Kuralları

ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN OKUL KURALLARI

Okula zamanında geliniz. Okuldan çıkınca doğru evinize gidiniz.

Okul idaresi ve öğretmenlerinizin sözünü dinleyiniz. Söz almadan konuşmayınız, başkalarının sözünü kesmeyiniz.

Arkadaşlarınızla iyi geçininiz, yardımlaşınız, kavga etmeyiniz. Kötü şaka, söz ve hareketlerden sakınınız. Arkadaşlarınızın hoşlanmadığı şeyleri yapmayınız.

Arkadaşlarınızın, öğretmenlerinizin ve okulun malzemelerini izinsiz almayınız.

Sorunlarınızı idareye ya da öğretmenlerinize bildiriniz, öğretmenleriniz size yardımcı olmaya çalışacaktır. Okulda kullanmasını bilmediğiniz şeyleri de öğretmenlerinize sorunuz.

Küçüklerinizi seviniz, yardımcı olunuz. Büyüklerinize saygılı olunuz.

Merdivenlerden sağdan inip sağdan çıkınız.

Koridorda, bahçede, merdivenlerde ve sınıflarda koşmayınız ve okul içerisinde gürültü etmeyiniz, bağırmayınız, itişmeyiniz, şakalaşmayınız.

Ders zili çalınca doğru sınıfa girip sessizce öğretmeninizi bekleyiniz. İhtiyaçlarınızı teneffüs gibi ders dışı zamanlarda gideriniz.

Okul vakti okul bahçesi dışına çıkmayınız. Okulda veya okula gelip giderken karşılaştığınız yabancılardan uzak durunuz. Araçla gelip gidiyorsanız kurallara uygun bir şekilde araçlara binip ininiz.

Okul içine ve çevresine çöp atmayınız. Okula getirilmemesi gereken şeyleri getirmeyiniz.

Sıfır atık kutularını doğru kullanınız.

Beslenme ve sağlık kurallarına uyunuz. Beslenmelerinizi sınıfta oturarak yapınız. Yerlere yiyecek ve içecek dökmeyiniz.

Okula temiz ve bakımlı geliniz. Elbisenizi temiz tutunuz. Yırtık ve sökük giysilerinizi diktiriniz.

Okula belirlenen okul kıyafetleriyle geliniz.

Okula getireceğiniz malzemelerinizi evde unutmayınız. Okul çıkışı da malzemelerinizi okulda unutmayınız.

Eşyalara zarar vermeyiniz, girmemeniz gereken bölümlere ve yasak yerlere girmeyiniz. Acil durumlarda kullanılacak merdivenleri acil durumlarda kullanınız. Okulun arka taraflarına gitmeyiniz. Okul duvarlarına çıkmayınız. Demir parmaklıklardan atlamayınız. Merdiven korkuluklarına çıkmayınız.

Sıraların üzeri, tuvaletler, duvarlar gibi yerlere yazı yazmayınız.

Okulda bisiklet sürmeyiniz.

Tuvaletleri temiz kullanınız. İşiniz bittiğinde muslukları ve lambaları kapatınız.

Bulduğunuz eşyaları sahibine ya da öğretmeninize veriniz.

Okul ya da sınıf nöbetçisiyseniz görevlerinizi yerine getiriniz.

Görevlerinizi, ödevlerinizi zamanında ve tam yapınız. Okul web sitesi ve e-okuldan duyuruları takip ediniz.

Tasarrufa dikkat ediniz, hiçbir şeyi israf etmeyiniz.

Okul çıkışlarında servisi kaçırırsanız ya da sizi kimse almaya gelmediyse okulda bekleyip öğretmenlerinize veya okul idaresine durumu bildiriniz.

Okuldaki uyarı levhası, kurallar, talimatlar ve sözlü uyarılara uyunuz. Sağlığınızı ve güvenliğinizi tehlikeye düşürecek ve istenmeyen durumlardan uzak durunuz, bu durumları öğretmenlerinize ve okul idaresine bildiriniz.

Müslüm YILMAZ

Yayın: 25.11.2020 - Güncelleme: 10.11.2023 14:11 - Görüntülenme: 1010